ZEETRANSPORT & EXPORT

Transport per zeecontainer stelt meestal speciale eisen aan de transportverpakking van producten. Toch worden hiervoor soms nog steeds geen palletboxen gebruikt.
Er zijn genoeg voorbeelden van logistieke processen waar op dit moment nog kartonnen dozen rechtstreeks op pallets worden gestapeld waardoor de zeecontainer slechts gedeeltelijk wordt gevuld. Het voordeel van stapelbare palletboxen die zorgen voor een optimale vulgraad is dan direct duidelijk: de besparing op transportkosten is zo enorm dat de terugverdientijd bij nieuwe palletboxen rond 1 jaar is, een gebruikte inklapbare palletbox is meestal na slechts één transport al terugverdient! Zie bijvoorbeeld de stalen MPG.m95.S

Meermalige t.o.v. eenmalige palletboxen

Vaak worden voor zeetransport ook éénmalige palletboxen ingezet. Met een vrij lichte constructie die net voldoende is om de lading te houden.
Indien er regelmatig verscheept wordt naar bepaalde bestemmingen levert het inzetten van de herbruikbare en inklapbare palletboxen zelfs bij overzees transport flinke economische voordelen op t.o.v. de éénmalige palletboxen (die u iedere keer opnieuw moet kopen). Men kan bij een hoge frequentie van zendingen namelijk de lege palletboxen relatief snel per volle zeecontainer terughalen. Indien men hiervoor gebruikte palletboxen aanschaft -waar reeds een groot deel van is afgeschreven- is de rekensom snel gemaakt en heeft u na slechts enkele transporten al een voordeel dat oploopt tot 75%.

Sterke constructie

Voor marietieme transporten is het belangrijk dat de palletbox op ruwe zee niet breekt. Als voorbeeld de MPG.b80 is uitstekend geschikt voor zeetransport. Deze is door zijn ontwerp geschikt om grote torsiekrachten te kunnen weerstaan. Dit geldt ook indien ze gestapeld worden.

Testimonials
  • De volledig afgesloten kunststof palletboxen zijn voor ons ideaal voor tijdelijke opslag van kostbare goederen. Levering ging vlot en de prijs was erg interessant.
    Vlotweg TopMovers
    Brian Baker / Directeur