TRANSPORT & DISTRIBUTIE

De meeste bedrijven vervoeren hun goederen op pallets, zonder beschermende palletbox er omheen. Soms wordt er wikkelfolie omheen gedaan tegen het omvallen van de lading. 

Het weglaten van de beschermende en stapelbare palletwanden leidt tot diverse -soms kostbare- ongemakken.

Pallets worden niet voldoende hoog beladen waardoor de vrachtwagen vaak maar gedeeltelijk wordt gevuld.

Produkten en verpakkingen die uit de palletrand steken raken beschadigd. Voor klanten wordt hiervoor een aparte retourprocessen gemaakt. De klant-tevredenheid wordt hier echter niet mee geholpen.

Sommige producten of bestemmingen lenen zich voor diefstal van de opgestapelde goederen. De kosten hiervan worden aan de klant doorberekend.

Alle bovenstaande punten verzwakken de concurrentiepositie. Bedrijven die kiezen voor inklapbare palletboxen voor hun transport en distributie blijven u altijd enkele stappen vóór.

Voordelen van inklapbare palletboxen

Welke besparingen hebben bedrijven die overstappen op inklapbare en herbruikbare palletboxen?

Hogere beladingsgraad van vrachtwagens

Palletboxen kunnen dubbel gestapeld worden en benutten daardoor de laadcapaciteit van de vrachtwagen optimaal. Er wordt minder lucht vervoert!

Betere product-bescherming

De wanden van de palletbox geven optimale bescherming aan de producten. Geen beschadigingen door de vorkheftruck meer. Dus ook geen klachten hierover meer van uw klant.

Indien ventilatie noodzakelijk is kan een type met openingen in de wanden worden gekozen. Belangrijk bij AGF, agrarische producten, transport van bloembollen, aardbeienplantjes, zonnebloemen, coniferen etc.

Diefstalpreventie

Gebruik van gesloten palletboxen met deksel, werkt preventief bij diefstal. Optioneel kunnen deze boxen afsluitbaar worden gemaakt. Bekijk als voorbeeld hier [make hyperlink to MPG.m83KV] ]een plastic palletbox afgesloten met een deksel.

Waarom kiezen bedrijven voor palletboxen

Het gebruik van alleen pallets levert vaak onhandige of on-economische situaties op die makkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Hieronder staan enkele voorbeelden.

Voorkomt productbeschadiging tijden beladen & transport

- De lading steekt uit de pallet en raakt hierdoor tijdens transport vaak beschadigt.
- De lading raakt beschadigd door de lepels van vorkheftrucks

Voorkomt een halflege vrachtauto

De lading kan op een pallet slechts tot beperkte hoogte worden opgestapeld
- vanwege risico op omvallen
- vanwege geldende arbonormen inzake tilhoogte
- vanwege te hoge druk op onderste goederen.
Hierdoor wordt de laadcapaciteit van de vrachtwagen niet maximaal benut.

Milieu vriendelijker

Vaak is gebruik van wikkelfolie noodzakelijk. Deze wikkelfolie is niet alleen tijdrovend om aan te brengen, maar ook relatief kostbaar en zeker milieu belastend.

Testimonials
  • Voor een nieuw project bezochten we het magazijn van ZAMKO om de verschillende oplossingen te kunnen bekijken en vergelijken. Dank zij een professioneel advies hebben we nu de optimale oplossing tegen een concurerende prijs.
    Grando Logistics bv
    Frank van de Griendt / Directeur