BIG BAG LOGISTIEK

Een efficiënter big bag transport en -handling

Palletboxen worden vaak gebruikt als frame of houder voor bigbags of FIBC's.
Met een palletbox worden uw bigbags opgewaardeerd tot een stabiel en solide opslag- en transportmiddel.
Een palletbox met afneembare wanden zoals de stalen MPG.m95.s of de houten MPG.b80 geeft u tal van voordelen in uw bigbag handling en materials handling processen.

Tot 5-hoog stapelen

De vier wanden van een palletbox houden niet alleen de bigbag in haar juiste vorm, ook kunt u door de robuuste constructie de bigbags 5-hoog stapelen (met een inhoud tot zelfs 5x 1.000kg). In uw magazijn heeft u hiervoor geen stelling nodig.

Een verdubbeling van uw truck capaciteit

Tijdens het big bag transport in een palletbox kunt u ze 2-hoog stapelen, tot het maximum van de laadruimte en hiermee besparen op transportkosten.

Flexibele afmetingen

Gebruikte palletboxen zijn leverbaar in verschillende hoogtes en grondmaten. U kiest degene die het beste past bij uw toepassing.

Toepassingen

De gebruikte inklapbare palletbox als big bag houder wordt vaak ingezet bij proces-logistiek, zoals: - intern transport van bulk, pasta, vloeistoffen, granulaat, preforms of onderdelen
- transport tussen fabrieken of leveringen aan klanten;
- gestapelde opslag van bulk, pasta, vloeistoffen of onderdelen in uw magazijn;
- het inzamelen, transport en sorteren van elektronisch afval.
In het algemeen worden de gebruikte palletboxen toegepast tijdens interne logistiek, transport en opslag van big bags op een efficiëntere manier.
Het lossen van de bigbag gaat gewoon door het optillen van de bigbag uit de palletbox, waarna de lege palletbox kan worden ingeklapt.

Voordelig door Kwaliteit

De gebruikte palletboxen hebben nog een heel leven voor zich. Sommige modellen zijn slechts 1x gebruikt. Allemaal zijn ze constructie-technisch in orde en goed voor jarenlang intensief gebruik.

Voordelen

In vergelijking met andere Big Bag Houders en racks zoals Manurack, Mobilrack en Indus heeft het gebruik van palletboxen met volle wanden twee grote voordelen:
- Geen risico op slingeren van de bigbag tijdens het big bag transport als de vrachtwagen door bochten gaat.
- Betere zijdelingse bescherming van de inhoud van uw bigbag.

Testimonials
  • Bij een noodzakelijke spoedlevering werd door ZAMKO alles in het werk gesteld de palletboxen tijdig op locatie in Duitsland te krijgen. Dit is ook gelukt.
    Master Pack Group
    Bass Zoetekouw / Customer Services & Logistics